Transport Online - Grote natuurbrand in Mastbos bij Breda

Grote natuurbrand in Mastbos bij Breda

Grote natuurbrand in Mastbos bij Breda
17-04-2014 19:48 | Binnenland | auteur De Redactie

BREDA - In het Mastbos aan de rand van Breda is donderdag aan het begin van de avond een zeer grote brand uitgebroken. Dat meldt de brandweer op Twitter. De brand in het natuurgebied van 570 hectare was in eerste instantie twee voetbalvelden groot, maar heeft zich inmiddels uitgebreid naar een gebied van tien hectare.

"Het is alle hens aan dek", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. De brandweer is met twee pelotons, zo'n twintig wagens, aanwezig om het vuur te bestrijden. De politie vliegt met een helikopter over het gebied om de situatie in kaart te brengen.

Het bos ligt ten zuiden van de Brabantse stad. Inwoners van Breda-Zuid en Ulvenhout wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten in verband met forse rookontwikkeling. Het vuur brandt in het noordoostelijke deel van het natuurgebied. De Galderseweg, die langs het bos richting Breda loopt, is afgesloten.Volgens de woordvoerder is het op dit moment erg droog in het gebied. "Er geldt een verhoogd risico voor natuurbranden. Of de droogte ook echt de oorzaak is van de brand of dat deze is aangestoken, is echter nog niet duidelijk. Dat moet later blijken." (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen