Transport Online - Acties in transportsector op drukke Goede Vrijdag

Acties in transportsector op drukke Goede Vrijdag

Acties in transportsector op drukke  Goede Vrijdag
17-04-2014 19:38 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT - Op Goede Vrijdag, 18 april, voeren transportmedewerkers acties in Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Tijdens één van de drukste dagen van het jaar in de sector Transport en Logistiek laten medewerkers zo zien dat de maat vol is. Ze willen zekerheid en een fatsoenlijk loon.

Sinds het cao-overleg begin april stukliep, hebben ongeveer 140.000 chauffeurs, loodsmedewerkers, kraanmachinisten en kantoorpersoneel in de Transport en Logistiek-sector geen cao meer.

Koopkrachtbehoud

De werkgevers bieden 0 procent ruimte voor loonsverhogingen. FNV Bondgenoten eist 3 procent. Vakbondsbestuurder Minke Jansma: “Jaren van soberheid beginnen de mensen op te breken. Met hetzelfde loon kun je steeds minder kopen en mensen zijn het zat. Drie procent betekent in feite koopkrachtbehoud en met minder willen ze niet meer thuiskomen. Dat kunnen de werkgevers in hun oren knopen.”

Schijnconstructies

Wat de werknemers ook steekt, is het steeds sneller verdwijnen van vaste banen in transport en logistiek. Vaste chauffeurs worden ontslagen en in schijnconstructies vervangen door buitenlandse, spotgoedkope krachten, voor een hongerloon. 

Landelijke actiedag 10 mei

Er volgen de hele maand nog acties door het hele land, met een landelijke actiedag op 10 mei.


Transport Online houdt momenteel een enquête onder werknemers en werkgevers in de transportsector over de impasse in de cao-onderhandelingen. Wilt u deze ook invullen? De resultaten worden volgende week bekendgemaakt. U vindt de vragenlijst hier!Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions