Clicky


Duitse politie legt transport stil vanwege zwaar beschadigde trekker

Duitse politie legt transport stil vanwege zwaar beschadigde trekker [+foto's]
17-04-2014 16:50 | Buitenland | auteur De Redactie

KEULEN - De Keulse politie heeft gisteren, woensdag 16 april, rond 09:00 uur op de Frankfurter Straße in Keulen een transport stilgelegd. Vanwege de zwaar beschadigde trekker werd de bestuurder en zijn vrachtwagen aan een controle onderworpen.

Bij het ​​transport van Keulen naar Engeland waren een Roemeense vrachtwagenchauffeur, een Poolse vrachtwagen, een Duitse trailer, een Nederlands en twee Duitse transportbedrijven betrokken.

Tijdens de inspectie bleek dat de lading in de trailer niet gezekerd was.

De trekker miste de achterverlichting rechts en de voorste spatborden. De vrachtwagen werd afgevoerd naar de TÜV Rheinland waar deze aan een inspectie werd onderworpen.

Daar bleek dat de 40-jarige chauffeur wel in het bezit was van een rijbewijs voor zijn vrachtwagen maar had duidelijk de vrachtwagen niet onder controle. De avond ervoor had de man 45 minuten lang geprobeerd om achteruit naar een laadperron te rijden bij een Keuls bedrijf. Daar liep de vrachtwagen ook de schade op.

Het oordeel van de TÜV: de vrachtwagen is niet verkeersveilig en is in verzekering gesteld door de politie.

De Roemeense chauffeur betaalde een boete van enkele honderden euro's. De politie onderzoekt nog of het rijbewijs van de Roemeen wel echt is. Ook de andere betrokken transporteurs kunnen een boete tegemoet zien.

©foto's: Polizei