Transport Online - Chauffeurs voeren actie bij AH en C1000

Chauffeurs voeren actie bij AH en C1000

Chauffeurs voeren actie bij AH en C1000
17-04-2014 09:23 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

ZWOLLE/RAALTE - Vrachtwagenchauffeurs hebben donderdag distributiecentra van Albert Heijn en C1000 uitgekozen om actie te voeren voor een betere cao. Bij AH in Zwolle werd vanaf 05.30 uur drie uur de toegang geblokkeerd. Bij C1000 in Raalte duurt de actie van 10.30 tot 13.00 uur, meldt CNV Vakmensen.

Door de prikacties loopt de bevoorrading van de supermarkten vertraging op. Een woordvoerder van Albert Heijn wilde dat niet bevestigen. "Wij doen er in ieder geval alles aan om onze klanten van hun paasboodschappen te voorzien."

De supermarktketens laten weten de acties te betreuren. "Gelukkig was het maar een kortstondige actie", aldus een zegsvrouw van branchevereniging CBL. "In aanloop naar de paasdagen zijn het namelijk wel publieksonvriendelijke acties." CBL benadrukt in het cao-conflict geen onderhandelende partij te zijn.Het overleg over een nieuwe cao tussen de bonden en werkgeversorganisatie TLN liep halverwege maart vast. De chauffeurs willen een eenjarige cao met een loonsverhoging van drie procent en meer zeggenschap over werktijden en scholing. De werkgevers willen een nullijn aanhouden.

Tien dagen geleden begonnen de vrachtwagenchauffeurs met hun acties, met een landelijke bijeenkomst in Utrecht en blokkades bij acht transportbedrijven. De komende weken volgen meer regionale prikacties, vergelijkbaar met die bij AH en C1000. Op zaterdag 10 mei volgt weer een landelijke actie.


Transport Online houdt momenteel een enquête onder werknemers en werkgevers in de transportsector over de impasse in de cao-onderhandelingen. Wilt u deze ook invullen? De resultaten worden volgende week bekendgemaakt. U vindt de vragenlijst hier!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen