Clicky


Personeel Tetra Pak Moerdijk zint op acties

Personeel Tetra Pak Moerdijk zint op acties
16-04-2014 19:05 | Algemeen | auteur De Redactie

MOERDIJK - Werknemers van de Brabantse verpakkingsfabriek van Tetra Pak sturen aan op acties. Het personeel van de fabriek in Moerdijk is het niet eens met het sociaal plan en geeft het Zweedse moederbedrijf woensdag 'nog een laatste kans'. Bestuurder Henk van Beers van CNV Vakmensen verwacht echter niet dat Tetra Pak daarop ingaat.

"Dit draait op acties uit, dat kan niet anders", zo stelt Van Beers in een verklaring. De CNV-bestuurder stelt dat de bond volgende week een ultimatum verstuurt aan de eigenaren van de Brabantse fabriek, die eind dit jaar sluit. Een woordvoerder van FNV Kiem laat weten dat ook zijn leden het niet eens zijn met het sociaal plan.

Tetra Pak maakte begin dit jaar bekend de fabriek met 225 werknemers te willen sluiten, omdat er minder vraag is naar kartonnen drinkpakken. Volgens de bonden is dat besluit onbegrijpelijk, omdat de vestiging winstgevend is. "De werknemers voelen zich geschoffeerd door de manier waarop de directie hen behandelt", zegt Van Beers.

Voor de bestuurder van CNV gaat het eigenlijk niet eens om de hoogte van de ontslagvergoeding. "Het gaat vooral om het gemak waarmee zo'n sluiting wordt doorgedrukt", stelt hij. "De ondernemingsraad heeft terecht een paar kritische vragen gesteld, bijvoorbeeld over de rechtmatigheid van het sluitingsplan, maar daar wordt gewoon overheen gewalst." (Novum)