Clicky

 Peter van Dalen: Meerderheid EP draait ontwikkeling ecocombi de nek om

Peter van Dalen: Meerderheid EP draait ontwikkeling ecocombi de nek om
16-04-2014 10:09 | Transport | auteur De Redactie

BRUSSEL - Europarlementariër Peter van Dalen (Europees lijsttrekker voor ChristenUnie-SGP) is zeer teleurgesteld dat een meerderheid van het Europees Parlement vandaag tegen de verdere ontwikkeling van de ecocombi, de langere en zwaardere vrachtwagen, heeft gestemd.

Van Dalen had een voorstel ingediend om toe te staan dat ecocombi's niet alleen nationaal, maar ook grensoverschrijdend mogen worden ingezet mits beide landen het gebruik van de ecocombi toestaan.

"In Nederland rijden al jarenlang ecocombi´s rond, tot ieders tevredenheid. Binnenkort start ook Vlaanderen met een proef. Het EP-besluit van vandaag maakt het vrijwel onmogelijk voor Nederlandse vervoerders om aan die proef mee te doen. De ecocombi mag dan rijden in Nederland, mag rijden in Vlaanderen, maar mag bij Hazeldonk niet de grens over: onbegrijpelijk", aldus Van Dalen.

Volgens Van Dalen, vicevoorzitter van de Transportcommissie van het Europees Parlement, laten tegenstanders van de ecocombi zich leiden door vooroordelen en ongefundeerde cijfers: "In Nederland rijden al jaren ecocombi's rond. Uit onderzoek van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu blijkt dat deze vrachtwagens bijdragen minder files en milieuvervuiling. Tegelijkertijd wordt de verkeersveiligheid niet aangetast en leidt de ecocombi ook niet tot extra infrastructuurkosten. De ecocombi heeft namelijk een extra as die het extra gewicht draagt. Tegenstanders weigeren deze feiten onder ogen te zien en draaien zo de verdere ontwikkeling van de ecocombi de nek om: dat is een klap in het gezicht van de innovatieve Nederlandse wegvervoersector."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions