Clicky


Chinese groei vertraagd naar 7,4 procent

Chinese groei vertraagd naar 7,4 procent
16-04-2014 09:42 | Algemeen | auteur Redactie

BEIJING - De Chinese economie is in het eerste kwartaal met 7,4 procent gegroeid. Dat heeft het statistiekbureau van de tweede economie van de wereld woensdag bekendgemaakt. In de laatste drie maanden van vorig jaar dikte het bruto binnenlands product in China nog met 7,7 procent aan.

De Chinese regering streeft naar een groei van ongeveer 7,5 procent over geheel 2014. Verschillende indicatoren wezen de afgelopen maand er echter al op dat de groei aan het vertragen was.



Begin deze maand kondigde de regering een klein aantal maatregelen aan om de economie weer op gang te helpen. Zo krijgen mkb-bedrijven een iets gunstiger belastingregime, worden er sociale woningen gebouwd en krijgt de bouw van spoorwegen een impuls. De maatregelen moeten vooral banen scheppen.

Na de financiële crisis in 2008 werd juist nog flink wat geld in de economie gepompt door de regering en werd vooral op de export gerekend voor groei. China streeft er nu naar om via binnenlandse bestedingen de economie te laten groeien. (Novum)