Clicky


Robert Gesink laat zich opereren aan hart

Robert Gesink laat zich opereren aan hart
15-04-2014 19:58 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Robert Gesink komt voorlopig niet meer in actie. De 27-jarige wielrenner laat zich opereren aan zijn hart, liet hij dinsdag weten op een speciaal ingelaste persconferentie. Dinsdag werd bekend dat Gesink al jaren last heeft van hartritmestoornissen. Hij overweegt niet om een punt achter zijn carrière te zetten.

Gesink zegt ongeveer eens per jaar last te hebben van boezemfibrilleren, een stoornis waarbij de boezems van het hart niet meer normaal samentrekken. Artsen hebben hem verzekerd dat het ongevaarlijk is, maar toch voelt Gesink dat het hem beperkt in zijn prestaties. "Vorig jaar in de klimtijdrit van de Giro kreeg ik er ook een hyperventilatieaanval bij. Toen heb ik besloten dat ik er iets aan zou laten doen als het weer zou gebeuren."

Vorige week in de Ronde van Baskenland staken de problemen opnieuw de kop op en stapte Gesink af. Berichten dat hij niet met de stress zou kunnen omgaan, zijn volgens de renner uit de lucht gegrepen. "Met die verhalen kan ik niet zoveel. Het heeft geen mentale oorzaak."

Een datum voor de ingreep is nog niet gepland. Ook de tijd die hij nodig zal hebben om te herstellen is nog ongewis. "Maar ik sluit niet uit dat dit seizoen wel eens te vroeg zou kunnen komen." Bang dat de ingreep het einde van zijn carrière inluidt, is hij niet. "Mijn ambitie is om volledig te herstellen en terug te keren op het hoogste niveau." (Novum)