Clicky


Vrachtwagenchauffeur doorboord door tak na ongeval

Vrachtwagenchauffeur doorboord door tak na ongeval [+video]
15-04-2014 17:23 | Ongevallen | auteur De Redactie

KAIFENG(China) - Een Chinese vrachtwagenchauffeur heeft enorm geluk gehad nadat hij werd doorboord door een zes meter lange tak tijdens een ongeval. De 40-jarige Li Feng zat volledig vast in zijn cabine. De tak zat dwars door zijn lichaam en zijn stoel gespiest.

De tak was afkomstig van een vrachtwagen geladen met hout waarmee Li Feng in botsing was gekomen.

Li Feng heeft enorm geluk gehad, volgens de doktoren. De tak heeft op een paar centimeter na zijn hart geraakt. Li Feng overleefde het ongeval. Enkel zijn maag, milt en linker long waren beschadigd geraakt. 

De politie beschrijft het ongeval als ene horror-crash. De brandweerlieden hadden al snel door dat het stuk hout niet ter plaatse uit het lichaam van Li Feng verwijderd kon worden. Daarom hadden ze de tak afgeknipt, de stoel losgekoppeld en hem met stoel en al in de ambulance getild.

Li Feng verkeerd niet meer in levensgevaar maar moet nog wel een paar weken in het ziekenhuis blijven. "Het enige risico is nu dat er vuil en stukjes hout zijn achter gebleven die voor infecties kunnen gaan zorgen. Maar we verwachten dat hij volledig zal herstellen."