Clicky

 CDA: beperking eco-combi's voorkomen

CDA: beperking eco-combi's voorkomen
15-04-2014 13:21 | Transport | auteur De Redactie

BRUSSEL - Het CDA heeft vandaag voorkomen dat het Europees Parlement een rem zet op de inzet van langere en zwaardere vrachtwagens (ook wel eco-combi's genoemd). Vooral de Groenen en Sociaaldemocraten wilden deze trucks beperken tot het eigen land of zelfs verbieden.

"Door forse steun van de spoorlobby dreigde een meerderheid die beperking te steunen. Dit hebben we gelukkig kunnen voorkomen, zo blijft tenminste de huidige situatie gehandhaafd", zegt Corien Wortmann, Europarlementslid voor het CDA.

“Het Europees parlement had vandaag juist de kans om grensoverschrijdend vervoer met de ecocombi formeel vast te leggen in Europese wetgeving. Daar is het CDA erg voor, omdat die trucks een bijdrage leveren aan beperking van files en milieuvervuiling. Dat is helaas niet gelukt”, vindt Wortmann.  “Maar de linkse fracties en spoorlobby zijn er gelukkig niet in geslaagd de bestaande praktijk te veranderen. Dus grensoverschrijdend vervoer kan gewoon plaatsvinden als lidstaten aan beide zijden van de grens dat goedkeuren." Transporteurs gebruiken de ecocombi  al jaren voor internationaal transport tussen Zweden en Finland.

Het staat Nederland vrij om eindelijk proeven met de ecocombi te starten voor transport naar bijvoorbeeld België en Duitsland. Wortmann hoopt dat de minister snel actie onderneemt.

De stemming in het Europarlement over de ecocombi was onderdeel van een herzieningsrappport over maten en gewichten van vrachtwagens en touringcars. Deze wetgeving was door de innovatie op het gebied van aerodynamica en voertuigdesign verouderd.

Foto's

  • Accuraat Verhuur
  • CSE
    CSE
  • CSE
    CSE
  • CSE
    CSE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions