Clicky


Werkgelegenheid uitzendkrachten groeit minder

Werkgelegenheid uitzendkrachten groeit minder
15-04-2014 11:03 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is tussen de laatste week van februari en de voorlaatste week van maart opnieuw gegroeid, maar minder sterk dan in de vier weken daarvoor. Het aantal uitzenduren steeg in die periode met drie procent in vergelijking met dezelfde weken vorig jaar. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van branchevereniging ABU.

Tussen de laatste week van januari en de voorlaatste week van februari groeide de werkgelegenheid voor uitzendkrachten nog met vier procent op jaarbasis. De omzet van uitzendbureaus steeg in die periode eveneens met vier procent. In de meest recente meetperiode is dat nog een toename van drie procent.

Waar vorige maand de technische sector nog het sterkste groeide, moet die branche de koppositie deze maand delen met de administratieve sector. In die sectoren steeg zowel omzet van uitzendbureaus als de werkgelegenheid met vijf procent op jaarbasis. De industriële sector groeide op beide terreinen met een procent.

Het presteren van de uitzendbranche loopt doorgaans vooruit op ontwikkelingen in de rest van de economie. Wanneer de economie aantrekt, grijpen veel bedrijven namelijk eerst terug op de flexibele uitzendkrachten. Als het herstel voortduurt, worden die krachten vervolgens vervangen door werknemers die rechtstreeks in dienst zijn. (Novum)