Clicky


Tien nieuwe Scania's voor BAS Logistics en Hereijgers Transport

Tien nieuwe Scania's voor BAS Logistics en Hereijgers Transport
15-04-2014 10:03 | SCANIA | auteur De Redactie

BREDA - BAS Logistics en dochterbedrijf Hereijgers Transport behoren tot de voorlopers in de markt op het gebied van Euro 6. Al in 2012 werden de eerste Scania Euro 6 voertuigen besteld. De positieve praktijkervaringen met de eerste serie voertuigen hebben geleid tot een nieuwe order van tien Scania trekkers. Behalve het volgen van een bewust aankoopbeleid op het gebied van transportmaterieel rijdt het bedrijf al lange tijd volgens ‘Het nieuwe rijden’, is het eigen warehouse optimaal geïsoleerd en wordt deelgenomen aan het KNV-duurzaamheidstraject om minder kilometers te maken. Op deze wijze wordt aan duurzaamheid een praktische invulling gegeven.

BAS-Hereijgers is zeer te spreken over de eerste serie Scania Euro 6 voertuigen. Het gunstige brandstofverbruik, het aangename contact met de dealer en de fijne rij-eigenschappen hebben bijgedragen om wederom voor Scania te kiezen. Voor de nieuwe trekkers is gekozen voor de CP16 cabine en 360 pk sterke Euro 6 motor. Deze 9 liter motor maakt uitsluitend gebruik van SCR als nabehandeling.

De voertuigen zijn verder uitgerust met een Scania Communicator, waarmee de rijstijl tot in elk detail kan worden geanalyseerd en, in samenwerking met de chauffeur, wordt geoptimaliseerd. Bas-Hereijgers heeft een, zoals door Bas-Hereijgers genoemd, Driver + opgezet. De rijstijl wordt hierbij geanalyseerd op basis van de canbus data. Het hoofddoel van Driver + is om de kosten van het wagenpark binnen drie jaar met 5% te reduceren. De chauffeurs worden maandelijks beoordeeld op vier prestatie-indicatoren: rijstijl, schades, verzuim en boetes. Een goede rijstijl moet leiden tot een vermindering van het aantal schades, verlaging van het dieselverbruik en minder stress en ziekteverzuim bij de chauffeurs met een vermindering van het aantal boetes tot gevolg.

BAS Logistics en Hereijgers Transport zijn al meer dan 25 jaar specialist op het gebied van goederen die extra aandacht nodig hebben zoals chemicaliën, consumentenelektronica en farmaceutische producten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hoogwaardig en duurzaam materieel, uitstekend opgeleide chauffeurs, specialistische kennis en gecertificeerde logistieke processen.