Zoektocht naar verdwenen vliegtuig Malaysia Airlines met onderzeeër mislukt

Zoektocht naar verdwenen vliegtuig Malaysia Airlines met onderzeeër mislukt
15-04-2014 09:45 | Algemeen | auteur De Redactie

PERTH - De kleine onderzeeër die maandag in de Indische Oceaan werd ingezet om te zoeken naar het verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines is teruggekeerd naar het oppervlak. Na enkele uren overschreed de zogenoemde Bluefin de maximumdiepte die hij aankan, waardoor hij automatisch terugkeerde van zijn zoektocht op de zeebodem.

De Bluefin had zestien uur lang de zeebodem moeten afspeuren. Na zes uur dook hij echter dieper dan 4500 meter, de maximale diepte die de onderzeeër aankan. Door een ingebouwde veiligheidsmatregel brak de Bluefin zijn missie automatisch af.

De organisatie die de zoektocht naar vlucht MH370 coördineert, wist van tevoren dat het vliegtuigwrak mogelijk dieper dan 4500 meter ligt. De zeebodem in het zoekgebied ligt op ongeveer die diepte, maar er kunnen diepere dalen zijn die vanaf het oppervlak moeilijk waarneembaar zijn.

De Bluefin is niet beschadigd geraakt. De kleine onderzeeër wordt opnieuw geprogrammeerd om rekening te houden met de variatie in diepte op de zeebodem. (Novum/AP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden