Clicky


Afrit 20 Rosmalen (A2) afgesloten in de nacht van 22 op 23 april

Afrit 20 Rosmalen (A2) afgesloten in de nacht van 22 op 23 april
14-04-2014 16:37 | Wegwerkzaamheden | auteur De Redactie

ROSMALEN - Voor verkeer komend vanaf de A2 Eindhoven richting Utrecht wordt de afrit 20 Rosmalen in de nacht van 22 op 23 april afgesloten. WillemsUnie brengt in opdracht van Rijkswaterstaat een laatste deklaag asfalt aan op de afrit. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd.

Afsluiting afrit 20 Rosmalen (A2):

  • Start dinsdag 22 april 20.00 uur;
  • Einde woensdagochtend 23 april 06.00 uur.

De planning is afhankelijk van het weer. Reservenacht voor de werkzaamheden: woensdag 23 april 20:00 uur tot donderdagochtend 24 april 06:00 uur.

Omleidingsroute

Verkeer dat vanuit Eindhoven richting Utrecht rijdt kan gedurende deze nacht geen gebruik maken van de afrit. Het verkeer wordt omgeleid via de A59 richting Waalwijk en kan via afrit Maaspoort en toerit Maaspoort richting Rosmalen rijden. De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven.

Afrit 20 Rosmalen is voor verkeer dat vanuit Utrecht naar Eindhoven rijdt wel bereikbaar.

Aanleg Máximakanaal: Brabant beter bereikbaar over water

In opdracht van Rijkswaterstaat legt WillemsUnie ten oosten van 's-Hertogenbosch een nieuw kanaal aan met een lengte van negen kilometer. Dit kanaal wordt het Máximakanaal genoemd. De aftakking begint bij Den Dungen en loopt via Rosmalen en natuurgebied De Koornwaard richting de Maas. Twee nieuwe sluizen (sluis Hintham en sluis Empel) overbruggen het verschil in waterniveau.

Daarnaast worden er acht bruggen aangelegd over het toekomstig kanaal. Hiervan zijn er in 2013 al verschillende in gebruikgenomen door het verkeer. Met de aanleg van het Máximakanaal werkt Rijkswaterstaat aan een beter bereikbaar Brabant over water. Eind 2014 kunnen schepen met maximaal drie lagen containers vanaf de Maas naar de containerterminal in Veghel varen. Daarmee verbetert ook de leefbaarheid in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Openstaande bruggen met rijen wachtende auto’s behoren dan tot het verleden.