Clicky


Nederlanders in Nigeria gewaarschuwd na aanslag

Nederlanders in Nigeria gewaarschuwd na aanslag
14-04-2014 16:25 | Buitenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Nederlanders die in Nigeria zitten of van plan zijn ernaartoe te gaan moeten extra waakzaam zijn na de aanslag van maandag in de hoofdstad Abuja. Nieuwe aanslagen vallen niet uit te sluiten, schrijft het ministerie van Buitenlandse Zaken in een maandag gepubliceerd reisadvies.

Hoewel de aanslag niet specifiek op westerse doelen was gericht, wilden de daders waarschijnlijk een zo groot mogelijk aantal burgerslachtoffers maken.

Reizen naar de deelstaten Borno, Yobe, Adamawa, Gombe, Bauchi en de stad Kano worden ontraden. Ook niet-essentiële reizen naar andere delen van het Afrikaanse land worden afgeraden. Nederlanders die in Nigeria verblijven, kunnen drukke plaatsen, demonstraties, samenscholingen en evenementen beter mijden.

Bij de aanslag op een busstation zijn zeker 71 mensen om het leven gekomen, 124 mensen raakten gewond. Het is de eerste grote aanslag in Abuja sinds de serie Boko Haram-aanslagen in 2011. Mogelijk zit de islamitische terreurgroep er nu weer achter. (Novum)