ANWB verwacht drukke wegen met Pasen

ANWB verwacht drukke wegen met Pasen
14-04-2014 14:08 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De ANWB verwacht donderdag een drukke avondspits vanwege de paasdagen. Op die dag staan er naar verwachting meer files dan gebruikelijk, waarschijnlijk zo'n 250 kilometer, verwacht de ANWB. Ook op tweede paasdag is het druk op de weg door dagjesmensen en terugkerende weekendgangers, meldt de ANWB maandag.

Vooral op de A1 Amsterdam-Amersfoort, de A2 bij Maastricht, de A12 bij Arnhem en op de A27 Utrecht-Breda wordt het donderdag druk. Andere knelpunten zijn de wegen naar recreatiegebieden in Zuid-Holland, Zeeland en de Veluwe.

Op Goede Vrijdag wordt in de loop van de ochtend veel oponthoud verwacht op de A12 tussen de Duitse grens en Utrecht door Duitse toeristen die het lange weekend in Nederland doorbrengen.

Het zijn vooral dagjesmensen die voor drukte zorgen op de wegen. Veel mensen brengen een bezoek aan de Bollenstreek of maken een stedentrip. Populaire evenementen zijn de wielerklassieker de Amstel Goldrace in Limburg, de Paasraces in Zandvoort en Paaspop in Schijndel.

Bovendien openen rond de paasdagen de meeste pretparken weer hun deuren. Op tweede paasdag is er naast recreatieverkeer ook veel terugkerend vakantieverkeer op de weg. Vanaf het middaguur ontstaan vooral in het midden van het land files.

Ook op de wegen in het buitenland is sprake van paasdrukte. In België is dat het geval op de wegen naar de kust, zoals de E40 tussen Brussel en Oostende. In Duitsland is het donderdagmiddag en op tweede paasdag erg druk op de weg. De grootste kans op files is in het zuiden van het land. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden