Clicky


FloraHolland en bonden zijn het eens over nieuwe cao

FloraHolland en bonden zijn het eens over nieuwe cao
14-04-2014 10:27 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

AALSMEER - Werknemers van FloraHolland werken tot halverwege 2015 onder een nieuwe cao. De bloemenveiling, FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond zijn het eens geworden over een nieuwe arbeidsovereenkomst voor de werknemers. Dat heeft FloraHolland maandag gemeld. De bonden leggen het akkoord de komende weken aan de leden voor.

FloraHolland is tevreden met het onderhandelingsresultaat, zegt het bedrijf in een verklaring. "Zo zijn er meer keuzemogelijkheden voor medewerkers en tonen de salarisverhogingen de waardering voor de inzet van medewerkers. Verder zijn regelingen gemoderniseerd, vereenvoudigd en gelijk getrokken", schrijft directeur Lucas Vos.

De bonden en FloraHolland kunnen pas sinds kort weer samen door een deur. Dit voorjaar stond in het teken van acties en stakingen door onenigheid over een sociaal plan voor werknemers die door een reorganisatie hun baan zouden verliezen. Begin maart werd een sociaal plan goedgekeurd door de leden.

Bij FloraHolland werken ongeveer vierduizend mensen. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijnsburg, Naaldwijk en Aalsmeer. (Novum)