Clicky

Ajax moet feestje uitstellen, titel binnen bereik

13-04-2014 18:53 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Ajax heeft zich zondag officieus tot landskampioen gekroond. De Amsterdammers versloegen ADO Den Haag in de eigen Arena met 3-2. Doordat Feyenoord PSV versloeg moest het kampioensfeest nog even worden uitgesteld. Met een voorsprong van zes punten en een veel beter doelsaldo dan de Rotterdammers kan Ajax de titel echter niet meer ontgaan.

Ajax kan de kampioensschaal over twee weken veroveren op bezoek bij Heracles Almelo. Een gelijkspel is dan zeker genoeg voor het winnen van de vierde titel op rij. Volgende week staat de bekerfinale tegen PEC Zwolle op het programma.

Christian Poulsen opende de score na 35 minuten voor Ajax tegen ADO, waarop zijn ploeggenoot Stefano Denswil kort daarna de bal in eigen doel schoot. Davy Klaassen en Thulani Serero zorgden in de tweede helft voor een overwinning voor de ploeg van Frank de Boer. Tom Beugelsdijk scoorde in blessuretijd nog een Haagse treffer.

De Amsterdamse voorsprong na een ruim halfuur was verdiend. Ajax zette ADO in het eerste bedrijf vast op de eigen helft, maar op een kans voor Bojan Krkic na werd de regerend landskampioen niet heel gevaarlijk. In de 35e minuut was het dan toch raak. Poulsen verlengde een vrije trap van Lasse Schöne tot in het Haagse doel: 1-0.

De twee Denen waren echter nog niet klaren met juichen of het stond alweer 1-1. Na een counter schoot Denswil de bal van dichtbij hard langs zijn eigen keeper.

Na rust had Ajax tot de 69e minuut moeite met het creëren van kansen. Na een fraaie actie van Schöne en een assist van Serero schoot Klaassen toen van dichtbij de 2-1 binnen. Tien minuten later zorgde Serero zelf voor de beslissing, na een mooie pass van Poulsen.

Henk Fräser verloor voor het eerst met ADO. De oefenmeester was voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ajax negen duels ongeslagen gebleven met zijn ploeg. ADO staat twaalfde. (Novum)