Transport Online - Zonnebloem overweegt aangifte tegen VARA

Zonnebloem overweegt aangifte tegen VARA

Zonnebloem overweegt aangifte tegen VARA
12-04-2014 14:19 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Stichting de Zonnebloem overweegt aangifte te doen tegen het VARA-programma De Wereld Draait Door omdat een verslaggever van grote hoogte een bierflesje naar een rondvaartboot van de stichting gooide. Het flesje vloog richting een openstaand luik van de boot, maar ketste af op de rand en vloog vervolgens in het water. De gehandicapten en medewerkers aan boord zijn flink geschrokken, zegt directeur van de Zonnebloem Noud van Rooij zaterdag.

Het flesje werd gegooid tijdens een interview met de Duitse dichter Till Lindemann in Amsterdam. De dichter vroeg of hij zijn bierflesje op een passerende rondvaartboot mocht gooien. Verslaggever Erik Dijkstra stemde in en gooide vervolgens zelf een flesje naar de boot. "Ze kregen dat ding bijna op de kop", zei de dichter vervolgens. "Nee, dat ging best goed", reageerde Dijkstra al lachend.

"Ik was stomverbaasd toen ik de beelden terugzag, het is ongelooflijk", zegt Van Rooij. "Dat zoiets gebeurt is nog tot daar aan toe, maar dat het ook wordt uitgezonden vind ik onbegrijpelijk. Het is een beetje pathetisch om op deze manier je kijkcijfers op te willen schroeven."Bij het incident zijn voor zover de directeur weet geen gewonden gevallen. "Anders had ik het wel gehoord, maar de mensen aan boord zijn ongetwijfeld flink geschrokken."

De Zonnebloem heeft bij de VARA aangegeven dat de stichting zich beraadt op welke stappen verder worden ondernomen. "Ik wil eerst alle partijen spreken voordat we hier een besluit over nemen. Het minste wat ik verwacht is dat contact met ons wordt opgenomen", zegt Van Rooij. Hij wil de redacteur uitnodigen twee of drie dagen mee te werken bij de stichting. "Dan ziet hij eens van dichtbij wat wij hier doen."

De Zonnebloem organiseert activiteiten voor mensen met een beperking en heeft hiervoor ook een eigen aangepaste rondvaartboot. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen