Clicky


Schultz blijft zich verzetten tegen Duits tolplan

Schultz blijft zich verzetten tegen Duits tolplan
10-04-2014 23:52 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Het kabinet blijft zich verzetten tegen het Duitse voornemen om tol in te voeren voor buitenlandse automobilisten. Minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) sluit juridische stappen tegen Duitsland niet uit, laat zij donderdag weten.

De bewindsvrouw reageert op de aankondiging van haar Duitse collega Alexander Dobrindt dat buitenlandse automobilisten vanaf 2016 tol moeten gaan betalen. "Ik heb eerder al aangegeven dat wij hier tegen zijn en alle wegen zullen bewandelen om dit tegen te houden", stelt Schultz.

De bewindsvrouw wil eerst nadere details van het plan afwachten waarmee Dobrindt voor de zomer zou komen. "Ik ga ervan uit dat hij ons zoals afgesproken van tevoren informeert. Op basis van de uitwerking van de plannen kijk ik welke stappen we kunnen zetten." Oostenrijk heeft al eerder aangekondigd desnoods een juridische procedure te starten. "Mogelijk kunnen we daarbij aansluiten", aldus de bewindsvrouw.

Het staat Duitsland vrij om een tolvignet in te voeren, maar dat mag alleen als het niet 'discriminatoir of onevenredig' uitpakt, zegt Schultz. De Europese Commissie zal een concreet voorstel daarop toetsen. (Novum)