Clicky


Einde fiets voetveer Vlissingen-Breskens?

Einde fiets voetveer Vlissingen-Breskens?
10-04-2014 19:19 | Algemeen | auteur Marcel van der Voort

VLISSINGEN / BRESKENS - Niemand wil het fiets voetveer tussen Vlissingen en Breskens gaan exploiteren. Veolia doet nu het personenvervoer met twee veerboten over de Westerschelde. Maar deze vervoersmaatschappij gaat ermee stoppen. Mogelijk verdwijnt het veer dat in de plaats is gekomen van de grote veerboten waarmee ook vrachtwgens en auto's naar de overkant gingen.

Veolia wil niet verder varen omdat ze het onderhoud van de veerboten Willem-Alexander en Maxima te duur vindt.

Vandaag (donderdag) liep de inschrijftermijn voor de aanbesteding van de concessie Fast Ferry af. Helaas hebben zich geen geïnteresseerden gemeld. Dat betekent dat de Provincie Zeeland zich gaat beraden op volgende stappen. Het zal een onderwerp worden op de komende GS-vergadering.

De procedure voor de inschrijving is 31 januari 2014 gestart. In deze procedure kreeg de markt de ruimte om voor een periode van vier jaar invulling te geven aan de veerverbinding. De Provincie Zeeland was zich bewust van het feit dat het om een kleine markt gaat waarop weinig spelers actief zijn. Veolia doet het overvaren nu nog, maar dat contract loopt af. Ze vinden het onderhoud van de veerboten te duur.