Clicky


De Graaf Logistics kiest voor Hyster

De Graaf Logistics kiest voor Hyster
10-04-2014 11:35 | Aanschaf Nieuw Materiaal | auteur De Redactie

OOSTERHOUT - Ter vervanging van een deel van de intern transportvloot heeft De Graaf Logistics uit Oosterhout recent twee Hyster vierwiel elektrische vorkheftrucks, type J2.0-XN, in gebruik genomen. Hoewel de nieuwkomers de eerste Hyster trucks zijn voor de logistiek dienstverlener, heeft warehouse manager Jan Visser het volste vertrouwen in de keuze.

"Het is niet alleen onze eerste ervaring met Hyster, maar óók met leverancier Heffiq", opent Jan Visser. Toen de vorige heftrucks toe waren aan vervanging, besloot de warehouse manager in te gaan op de ‘Try & Buy’-actie van de importeur. Gedurende drie maanden konden de chauffeurs in de dagelijkse inzet ervaring opdoen met de trucks. Pas daarna hoefde De Graaf Logistics een knoop door te hakken. “Een demotruck heb je meestal maar één week tot je beschikking. Nu konden we gedurende langere tijd aan de truck snuffelen”, aldus Visser

Tijdens die drie maanden ‘proeftijd’ zijn de trucks uitgebreid aan de tand gevoeld. “Ergonomie, veiligheid en gebruiksgemak zijn voor ons belangrijke eigenschappen van een truck”, vervolgt de manager. Op die vlakken scoort de Hyster J2.0-XN, met een hefcapaciteit van 2,0 ton, prima. Visser: “Het is een no-nonsense truck, met een overzichtelijke en fijngevoelige bediening, goed zicht op last en omgeving en uitstekend te manoeuvreren.”

Vlekkeloze inzet

De eigenschappen komen goed van pas in de crossdock operatie van De Graaf Logistics en bij de spoorterminal, waar de trucks dagelijks worden ingezet.

Voor een vlekkeloze inzet zijn beide trucks voorzien van een Bolzoni vorkenspreider. “We hebben in ons klantenpakket meerdere klanten met veel verschillende soorten ladingdragers”, legt Visser uit.

“Denk aan kabelhaspels, maar ook aan lange pakketten, tot wel zes meter. Dankzij deze voorzetapparatuur kunnen we de lepels snel op de juiste onderlinge afstand zetten. Een veilige handling blijft daarmee onder alle omstandigheden gewaarborgd.”

Op wens van dienstverlener heeft Heffiq tevens een speciaal wisselbed ontworpen. Hiermee kunnen de wisselbatterijen snel én ergonomisch worden gewisseld.

‘Juiste basis’

Ook de ontwikkeling van dit wisselbed bevestigt voor de warehouse manager dat de gemaakte keuze de juiste is. “Bij De Graaf Logistics hechten we evenveel waarde aan onze leveranciers als aan onze klanten”, weet Visser. “Een goede relatie is immers de juiste basis voor een langdurig partnerschap. De plezierige samenwerking en de goede reputatie van Heffiq in de markt, ook als het gaat om service en onderhoud, geven ons vertrouwen dat dit een eerste stap is naar een lange, vruchtbare samenwerking.”

Mede om die reden heeft De Graaf Logistics tevens ervoor gekozen het onderhoud volledig uit te besteden aan Heffiq.

“Een leverancier kan de onderhoudsintervallen en de daarbij noodzakelijke vervanging van onderdelen het beste signaleren. De uitbesteding van zowel preventief als correctief onderhoud geeft óns de garantie van een maximale inzetbaarheid”, besluit Visser.