Clicky


Groot onderhoud zuidkolk sluis Lith

Groot onderhoud zuidkolk sluis Lith
09-04-2014 17:16 | Algemeen | auteur De Redactie

LITH - Rijkswaterstaat voert vanaf maandag 14 april groot onderhoud uit aan de zuidkolk van sluis Lith. De onderhoudswerkzaamheden zijn eind mei gereed.

Groot onderhoud

De werkzaamheden bestaan uit het conserveren van de hefdeuren van de zuidkolk. De hefdeuren worden gestraald en opnieuw geverfd. Om dit te kunnen doen, worden de hefdeuren uit het water getild en naar een werkplaats gebracht. In de tweede helft van mei worden ze teruggeplaatst. Daarnaast worden de komende weken ook betonreparaties aan de kolkwanden gedaan en herstelwerkzaamheden aan de voegen en de bodem uitgevoerd.

Hinder

De werkzaamheden vinden veelal plaats op werkdagen tussen 7:00 uur en 18:00 uur. Rijkswaterstaat streeft ernaar om de hinder voor vaarweggebruikers en de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat omwonenden enige geluidsoverlast ervaren. Omdat alleen de noordkolk van sluis Lith tijdens de werkzaamheden beschikbaar is, geldt voor de scheepvaart een langere wachttijd bij de sluis. De vertraging kan oplopen tot maximaal een half uur.