Clicky


Vrachtwagenchauffeur aangehouden met gestolen vrachtauto

Vrachtwagenchauffeur aangehouden met gestolen vrachtauto
09-04-2014 14:48 | Criminaliteit | auteur De Redactie

DEN BOCH - Een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Roosendaal werd maandagavond 7 april om 23.40 uur door de politie aangehouden op het industrieterrein De Brand in 's-Hertogenbosch. Hij was op dat moment de vrachtwagen aan het laden. Deze stond echter gesignaleerd sinds 29 maart. Er werd toen ook door de eigenaar aangifte gedaan van verduistering van zijn vrachtwagen.

De vrachtauto werd waargenomen door bewakingscamera's op het industrieterrein, beheerd door de Regionale Toezicht Ruimte (RTR) in Eindhoven. Vervolgens werd via de RTR de politie ingeschakeld om de vrachtwagen in beslag te nemen. De verdachte werd ingesloten voor verder onderzoek. De vrachtwagen zal worden terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar.

De Regionale Toezicht Ruimte is ontwikkeld als publiek-privaat knooppunt voor cameratoezicht en de integrale ketenopvolging bij incidenten. Daardoor bestaat de mogelijkheid vroegtijdig incidenten te signaleren, daarop snel te reageren, waardoor preventie van criminaliteit wordt bevorderd, meldt de politie.