Clicky


Schiphol zet TCA en Connexxion buitenspel

Schiphol zet TCA en Connexxion buitenspel
09-04-2014 13:28 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Taxicentrale Amsterdam (TCA) en Connexxion zijn gepasseerd bij de aanbesteding voor taxivervoer vanaf Schiphol. De luchthaven gunde de Europese aanbesteding aan drie taxibedrijven die met een plan voor elektrische auto's op de proppen kwamen. De duurzaamheidsplannen gaven de doorslag, meldt de luchthaven woensdag.

Zorgvervoercentrale Nederland (ZCN), Willemsen-de Koning en Bergisch, Boekhoff & Frissen (BBF) zijn de taxibedrijven die werden uitverkoren. Zij mogen de komende vier jaar personen vanaf Schiphol vervoeren. Passagiers die vanaf Schiphol met de taxi vertrekken, kunnen dat vanaf eind dit jaar doen met elektrische auto's. Daarvan komen er honderd bij Schiphol te staan.

Na die vier jaar kunnen de drie bedrijven tweemaal twee jaar verlening krijgen. De plannen die de bedrijven hadden ingestuurd waren 'innovatief' en 'van zeer hoog niveau', aldus Schiphol in een verklaring.

De keuze van Schiphol zet Taxicentrale Amsterdam (TCA) en Connexxion buitenspel. Zij mogen door de gunning de komende vier jaar niet in de opstelplaatsen voor de centrale hal van het vliegveld staan om passagiers op te pikken. Een woordvoerder van Connexxion laat weten 'bijzonder teleurgesteld' te zijn in de beslissing van Schiphol. (Novum)