Clicky


Enquête naar gebruik LNG in de binnenvaart

Enquête naar gebruik LNG in de binnenvaart
09-04-2014 11:03 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Varen op LNG is een relatief nieuw verschijnsel. Bij ondernemers leeft nog een groot aantal vragen over dit onderwerp. Aan de hand van een enquête willen EICB en Rebel Group eventuele knelpunten en obstakels in kaart brengen.

Een beslissing nemen om een schip (om) te bouwen naar LNG is niet eenvoudig. Want wat zijn precies de technische mogelijkheden? Welke investeringen zijn er mee gemoeid? En zijn er aanvullende randvoorwaarden waaraan een schipper moet voldoen?

Bij gebrek aan een centraal informatiepunt is actuele kennis over de snelle ontwikkelingen op LNG-gebied niet altijd beschikbaar voor iedereen. Dat maakt het voor schippers en scheepseigenaren soms lastig om weloverwogen keuzes te kunnen maken. EICB wil hieraan tegemoet komen en schippers actief gaan ondersteunen bij het maken van een goede afweging. Achterliggend doel is om de overstap naar deze brandstof van de toekomst te vergemakkelijken. En zo de sector te helpen met de verdere verduurzaming van de binnenvaartvloot.

Schippers die de overstap naar LNG als brandstof van de toekomst overwegen kunnen nu hun mening geven via een korte enquête. Deze is opgezet in samenwerking met Rebel Group en te vinden op www.eicb.nl/lng

Foto'sNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions