Transport Online - Vleesverwerker Van Hattem mag weer slachten

Vleesverwerker Van Hattem mag weer slachten

Vleesverwerker Van Hattem mag weer slachten
08-04-2014 20:24 | Binnenland | auteur De Redactie

DODEWAARD - Van Hattem Vlees uit Dodewaard mag weer dieren slachten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de schorsing van de vleesverwerker onder voorwaarden opgeheven. Het bedrijf blijft onder verscherpt toezicht staan, meldt de toezichthouder dinsdag.

Bij de slacht moeten continu een dierenarts en een inspecteur van de NVWA aanwezig zijn. Daarnaast worden regelmatig onaangekondigde inspecties uitgevoerd om te kijken of de slachterij zich wel aan alle regels houdt.

Van Hattem Vlees raakte begin dit jaar in opspraak vanwege gesjoemel met paardenvlees. Het bedrijf moest daarop al het vlees dat de afgelopen twee jaar is geproduceerd terughalen. Het ging om 28 miljoen kilo, waarvan overigens een aanzienlijk deel al was geconsumeerd.

Het bedrijf mocht sinds half februari geen dieren meer slachten, omdat het bedrijf er niet in slaagde het systeem waarmee vlees getraceerd kan worden aan te passen. De NVWA liet toen al weten dat het weer mocht werken als Van Hattem het traceringssysteem op orde kreeg. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions