Clicky


NS laat Intercity Direct woensdag uursdienst rijden

NS laat Intercity Direct woensdag uursdienst rijden
08-04-2014 20:18 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De NS laat de Intercity Direct, de opvolger van de omstreden Fyra, woensdag weer een uursdienst rijden nadat dinsdag alle Traxx-locomotieven aan de kant werden gezet vanwege technische problemen. Normaal gesproken rijdt de Intercity Direct twee keer per uur.

Op welke tijden de trein precies vertrekt, kon een woordvoerder van de NS nog niet zeggen. Reizigers wordt aangeraden hun reis van tevoren te plannen en op de NS-website te kijken voor het laatste nieuws.

Dinsdagochtend bleek volgens fabrikant Bombardier dat een locomotief van het type Traxx problemen kende met de zogeheten stroomafnemer, die elektriciteit van de bovenleiding naar de locomotief geleid. De Canadese fabrikant adviseerde vervolgens om 'uit voorzorg' vijftien locomotieven meteen te inspecteren, aldus een woordvoerder.

"Inmiddels zijn er weer genoeg locomotieven om de uursdienst te kunnen rijden", aldus de NS-zegsman. De uitval van Intercity Direct heeft volgens de NS niet tot noemenswaardige problemen en drukte op andere trajecten geleid. (Novum)