Clicky


Crown breidt uit in Spanje met nieuw filiaal in Barcelona

Crown breidt uit in Spanje met nieuw filiaal in Barcelona
08-04-2014 16:34 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

BARCELONA - Crown, een van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld, heeft een nieuw filiaal geopend in Barcelona, de hoofdstad van het Spaanse Catalonië. De laatste jaren heeft Crown zijn marktaandeel in Spanje gestaag vergroot door in 2011 een eigen verkoopbedrijf in Valencia en eind 2012 een Spaans hoofdkantoor in Madrid te openen.

Volgens Alfonso Valderrama, General Manager van Crown in Spanje, was de opening van een nieuw filiaal in Catalonië, economisch gezien een van de sterkste en belangrijkste regio’s van Spanje, een logische volgende stap. "Naar volume is Catalonië goed voor ongeveer een kwart van de Spaanse markt voor elektrische heftrucks. Dankzij ons nieuwe bedrijf in Barcelona en onze diepgaande kennis van de lokale markt kunnen we nu zeer nauwkeurig inspelen op de behoeften van onze klanten ter plaatse", legde Valderrama uit.

Door een compleet assortiment sterke, betrouwbare heftrucks, financierings- en onderhoudsregelingen op maat en ondersteuning ter plaatse aan te bieden, zorgt Crown ervoor dat klanten volledig op hun wenken worden bediend wanneer ze betrouwbare oplossingen voor dagelijks gebruik, gericht op een hogere productiviteit en lagere kosten in het magazijn, nodig hebben.

Een groot deel van de heftrucks die Crown in Spanje verkoopt, wordt in Duitsland gemaakt. Crown’s serviceorganisatie in Spanje wordt ondersteund door het nieuwe onderdelencentrum van het bedrijf in Pliening, bij München, dat verantwoordelijk is voor de distributie van reserveonderdelen in de hele regio EMEA. Vanuit dit nieuwe centrum worden onderdelen rechtstreeks naar de Crown’s onderhoudsmonteurs en in veel gevallen naar eindafnemers verstuurd, zodat ze er de volgende dag al zijn.

Ken Dufford, Vice President Europe van Crown, zei het volgende over het groeiende verkoop- en servicenetwerk van het bedrijf in Spanje: “Hoewel de Spaanse economie nog herstellende is, zijn we ervan overtuigd dat de economische situatie van het land blijft verbeteren. Ons derde filiaal in Spanje brengt ons nog dichter bij onze klanten en geeft ons de organisatiestructuur die we nodig hebben om het tempo van deze groeimarkt bij te houden.” Om dezelfde reden zal Crown dit jaar voor het eerst exposeren op SIL, de internationale vakbeurs voor logistiek en intern transport, die van 3 tot en met 5 juni in Barcelona wordt gehouden.