Clicky


Minder vliegtuigen met vertraging

Minder vliegtuigen met vertraging
08-04-2014 13:21 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het aantal vluchtvertragingen op de Nederlandse luchthavens is in het eerste kwartaal met dertig procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt het bedrijf EUclaim dinsdag. De meest voor de hand liggende verklaring is de zachte winter, maar ook het aantal niet-weergerelateerde incidenten ligt een stuk lager dan vorig jaar.

In totaal keek EUclaim naar 102.160 vluchten. Daarvan hadden 12.028 vliegtuigen bij aankomst of vertrek meer dan vijftien minuten vertraging. In 2013 waren dat er 101.678 met in totaal 16.457 vertragingen. In de luchtvaartindustrie heeft een vliegtuig officieel vertraging als het meer dan vijftien minuten te laat aankomt of vertrekt.

Het aantal vertrekvertragingen is een stuk lager dan het aantal aankomstvertragingen. Dat is niet verwonderlijk, stelt het bedrijf, omdat vliegtuigen vertraging die is opgelopen bij vertrek nog kunnen inhalen tijdens de vlucht.

Daarnaast daalde het aantal annuleringen. Werden er in 2013 iets meer dan zestienhonderd vluchten geannuleerd, dit jaar ging dat om bijna zevenhonderd. Luchtvaartmaatschappijen hebben dit jaar tot nu toe beter gepresteerd tegenover reizigers dan vorig jaar, aldus EUclaim. (Novum)