Clicky


GL: opheldering belastingvoordeel Philip Morris

GL: opheldering belastingvoordeel Philip Morris
08-04-2014 10:56 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Het kabinet moet opheldering geven over de berichten dat sigarettenfabrikant Philip Morris vanwege belastingvoordelen fiscaal in Nederland gevestigd blijft, ofschoon de fabriek in Bergen op Zoom wordt gesloten. Dat wil GroenLinks althans, laat Tweede Kamerlid Jesse Klaver dinsdag weten.

Wat Klaver betreft mag Philip Morris niet langer de vruchten plukken van eventuele belastingvoordelen. "Bedrijven die hier voor werkgelegenheid zorgen zijn van harte welkom, maar als een bedrijf hier zijn fabrieken sluit zou het ook niet langer moeten profiteren van ons belastingklimaat", stelt hij.

Het kabinet moet nu onderzoeken of Philip Morris na het sluiten van zijn fabriek nog wel voldoet aan de afspraken die zijn gemaakt met de Belastingdienst. Klaver vermoedt dat al tientallen jaren meer dan de helft van de geldstromen van het bedrijf door Nederland loopt.

Klaver wil de kwestie dinsdagmiddag aankaarten tijdens het wekelijkse vragenuurtje. Philip Morris maakte vrijdag bekend dat de fabriek in Bergen op Zoom gaat sluiten. Daardoor verdwijnen 1230 banen. (Novum)