Clicky


Ficq wil camerabeelden overval Deurne bekijken

Ficq wil camerabeelden overval Deurne bekijken
07-04-2014 17:07 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Advocaat Bénédicte Ficq, die de familie bijstaat van de 29-jarige Marokkaanse overvaller die werd doodgeschoten in juwelier Goldies in Deurne, wil de beelden bekijken die bewakingscamera's van de overval hebben gemaakt. Ficq meldt maandag dat ze de beelden niet heeft opgevraagd, maar een verzoek bij justitie heeft ingediend om ze daar te bekijken.

Volgens de advocaat is het een standaardprocedure bij zaken waar camerabeelden van zijn. "Dat heeft te maken met het recht op kennisneming. De beelden zijn onderdeel van het dossier en advocaten mogen die in principe inzien." Ficq verwacht binnen een week een reactie van justitie op haar verzoek.

De advocaat van het juweliersechtpaar, Jan-Hein Kuijpers, zei vorige week al dat hij vindt dat de nabestaanden van de twee overvallers zo snel mogelijk de bewakingsbeelden te zien moeten krijgen. Hij zei tegen NRC Handelsblad te verwachten dat de rust in de Marokkaanse achterban terugkeert als 'ze zien dat het regelrecht noodweer is geweest'.

Ficq gaat eerst de camerabeelden zelf bekijken. Ze weet nog niet of de nabestaanden de beelden ook willen zien. Bovendien wil ze de beelden 'sowieso' zien, ongeacht de uitlatingen van Kuipers. "Namens de nabestaanden wil ik precies weten wat er is gebeurd."

De juwelier in Deurne werd vrijdag 28 maart door twee mannen overvallen. Na een worsteling werden de daders doodgeschoten, vermoedelijk door de juweliersvrouw. Naast de 29-jarige Marokkaan kwam ook een 20-jarige man uit Eindhoven met een Marokkaanse achtergrond om het leven. (Novum)