Clicky

 Dachser start nieuwbouw in Belgische Willebroek

Dachser start nieuwbouw in Belgische Willebroek
07-04-2014 14:46 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

WILLEBROEK(B) - Logistiek dienstverlener Dachser heeft het officiële startsein gegeven voor de bouwwerkzaamheden van een nieuw logistiek pand. Op het MG Park De Hulst in het Belgische Willebroek wordt vanaf deze week gebouwd aan een complex van 9.100 vierkante meter op een terrein van 37.800 vierkante meter.

Afgelopen vrijdag 4 april werd de eerste steen van het nieuwe pand gelegd. Dit in aanwezigheid van het Vlaamse parlementslid Annick de Ridder, burgemeester van Willebroek Eddy Bevers, directieleden van vastgoedontwikkelaar MG Real Estate en directieleden en betrokkenen van Dachser. De legging van de eerste steen en het ontkurken van de fles champagne is het symbolische begin van de verhuizing van de huidige locatie aan de Victor Dumonlaan in Willebroek naar het nieuwe terrein MG Park De Hulst. De nieuwbouw betekent voor Dachser de noodzakelijke uitbreiding van de capaciteit. Als het nieuwe pand klaar is, september 2014, sluit de huidige locatie.

Groei

“Door de forse groei van onze logistieke activiteiten in de huidige vestiging, zijn we genoodzaakt te verhuizen naar een nieuwe grotere locatie. We hebben gekozen voor het regionale bedrijventerrein MG Park De Hulst in Willebroek, dat strategisch gezien erg gunstig ligt op het knooppunt van de as Antwerpen-Brussel. De keuze voor deze locatie is ook in het belang van onze werknemers, die in deze regio wonen en er kunnen blijven werken”, vertelt Frans van Bedaf, branch manager Dachser Willebroek.

Dachser Belgium werd in 1975 opgericht en is met de centrale ligging in het Dachser netwerk een belangrijke schakel voor het goederenverkeer door Europa. De huidige locatie in Willebroek opende in 1995 haar deuren. “Vanaf het begin wisten we dat we in Willebroek wilden blijven. Onze medewerkers hebben ook allemaal positief gereageerd hebben op de nieuwe locatie”, aldus van Bedaf.

Ambitie

De ontwikkeling van de eerste fase omvat een terrein van bijna 37.800 vierkante meter, waarop een crossdockloods met 68 docks van 6.800 vierkante meter en 2.300 vierkante meter kantoorruimte op maat gebouwd wordt. In een tweede fase zal het crossdock met 1.700 vierkante meter en 20 docks uitgebreid worden. In de crossdockruimte verrijst de internationale pallet- en collidistributie voor de Europese groupage-activiteiten van Dachser. Dankzij de modernste mogelijkheden van de behandeling van zendingen, kunnen met name op de piekmomenten veel vrachtwagens tegelijk laden en lossen.  

“De bouw van een nieuwe logistieke vestiging in Willebroek is een mooie ontwikkeling voor Dachser. Het zal onze aanwezigheid in België en de Benelux verder versterken,” zegt Aat van der Meer, managing director van Dachser Benelux “Bovendien draagt de uitbreiding van de capaciteit in Willebroek bij tot nog betere verbindingen met de internationale inkoop- en distributiemarkten in Europa.”

Met deze nieuwbouw in Willebroek wordt de geplande expansie in België ingezet. “Binnenkort gaat ook een uitbreiding van de vestiging in Moeskroen van start en worden de plannen voor een extra vestiging in België steeds serieuzer.”

Dachser Belgium is onderdeel van het in 1930 opgerichte familiebedrijf Dachser GmbH & Co. KG. 21.650 medewerkers verzorgen wereldwijd vanuit 347 vestigingen 49,8 miljoen zendingen met een gewicht van 37,5 miljoen ton. In 2012 behaalde Dachser een omzet van 4,41 miljard euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions