Clicky


Mogelijk nieuwe signalen opgepikt van vlucht MH370

Mogelijk nieuwe signalen opgepikt van vlucht MH370
07-04-2014 10:31 | Ongevallen | auteur De Redactie

PERTH - Een schip van de Australische marine heeft met behulp van Amerikaanse apparatuur signalen opgepikt die mogelijk van het vermiste Maleisische vliegtuig zijn. De Australische overheid, die de zoektocht naar vlucht MH370 leidt, noemt de ontdekking 'de meest veelbelovende aanwijzing' tot nu toe. Ze komen overeen met de drie signalen die afgelopen weekend door een Chinees en een Australisch marineschip werden opgepikt.

Angus Houston, het hoofd van het Australische zoekteam, noemde de opgevangen signalen 'de beste informatie die we tot nu toe hebben gehad'. Hij voegde hij hieraan toe dat het nog dagen kan duren voordat bevestigd kan worden of deze daadwerkelijk van vlucht MH370 afkomstig zijn. Wel begint de tijd te dringen, aangezien de batterijen van de zwarte doos die de signalen uitzendt maar ongeveer een maand meegaan. Dinsdag is het een maand geleden dat het vliegtuig van de radar verdween.

De geluiden die zijn opgevangen komen overeen met de frequenties van de zwarte doos. Er zijn volgens reddingsexpert William Waldock geen natuurlijke bronnen van dergelijke geluiden in de oceaan. Het zou wel een onderzeeër kunnen zijn. (Novum/AP)