Clicky


Cambuur legt veertien relschoppers stadionverbod op

Cambuur legt veertien relschoppers stadionverbod op
04-04-2014 18:28 | Sport | auteur De Redactie

LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft veertien relschoppers een stadionverbod opgelegd. Dat meldt de eredivisionist vrijdag. Aanleiding is hun wangedrag van dinsdag toen ze de training verstoorden en probeerden het hoofdgebouw van het stadion binnen te dringen. De boze fans kwamen hun ongenoegen uiten over het vertrek van coach Dwight Lodeweges naar rivaal sc Heerenveen.

In aansluiting op de stadionverboden wil burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone elf relschoppers een gebiedsverbod voor drie jaar rond het stadion opleggen. De raddraaiers zijn per brief van dat voornemen op de hoogte gesteld. Donderdag heeft Cambuur ook aangifte gedaan bij de politie in Leeuwarden, dat het incident de komende tijd gaat onderzoeken.

De gemeente en SC Cambuur zeggen niet uit te sluiten uit dat het aantal stadion- en gebiedsverboden de komende tijd zal toenemen.

Lodeweges stapte dinsdagavond op omdat er in zijn ogen een onwerkbare situatie was ontstaan. Een dag later verloor Cambuur zonder hem met 1-0 bij FC Utrecht. (Novum)