Clicky


 


Opluchting over vertrek topvrouw Prorail

Opluchting over vertrek topvrouw Prorail
04-04-2014 18:24 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Reizigersvereniging Rover en FNV Spoor zijn tevreden over het vertrek van president-directeur Marion Gout bij Prorail. De vakbond hoopt dat door haar vertrek de NS en Prorail beter gaan samenwerken. Rover stelt dat haar opstappen onvermijdelijk was door de vele verstoringen bij de spoorbeheerder.

FNV Spoor noemt Gout een 'sta-in-de-weg' bij het verwijderen van de schotten tussen de NS en Prorail. Door haar vertrek is de kans dat de twee samen gaan werken 'behoorlijk' toegenomen. Dat is goed voor reizigers en voor de werknemers van beide partijen, schrijft de bond.

Reizigersvereniging Rover vindt het 'niet verrassend' dat Gout heeft besloten afscheid te nemen van Prorail. "De staatssecretaris heeft Prorail al zo vaak gewaarschuwd dat de reiziger niet genoeg centraal wordt gesteld", zegt een woordvoerder. "Er waren veel te veel storingen en veel te veel achterstallig onderhoud."

Als voorbeeld noemt de woordvoerder de onaangekondigde werkzaamheden op het spoor bij Den Haag Centraal. Daar stopten in de avondspits de treinen met rijden vanwege een spoedreparatie. Prorail is daarna nog een week bezig geweest met reparaties. "Tegen reizigers werden gezegd: zie maar hoe je thuis komt. Dat kan niet."

Gout stapte donderdag op omdat ze naar eigen zeggen moeite had met de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Volgens De Telegraaf is het aantal storingen op het spoor de afgelopen jaren 'gigantisch' gestegen van 1846 in 2011 naar 2312 vorig jaar.

De krant stelt dat dat cijfer tot Gouts vertrek heeft geleid. Staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld (PvdA) wilde daar niet op reageren, maar wel op het vertrek van Gout. "Mijn waardering gaat uit naar de inspanningen van Marion Gout om de kwaliteit van het spoor naar een hoger niveau te tillen." Mansveld verwees verder naar de toekomstplannen voor het spoor die zij vorige week presenteerde.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions