Clicky


Lufthansa-piloten staken niet tot eind paasvakantie

Lufthansa-piloten staken niet tot eind paasvakantie
04-04-2014 17:55 | Algemeen | auteur De Redactie

FRANKFURT - Hoewel het arbeidsconflict tussen de piloten van Lufthansa en hun werkgever nog niet is opgelost, gaan de vliegers zaterdag weer aan de slag. "Tot het einde van de paasvakantie zijn geen stakingen meer gepland", liet een woordvoerder van vakbond Vereinigung Cockpit vrijdagmiddag weten. De paasvakantie in Duitsland loopt af op 26 april.

De dienstregeling bij de Duitse luchtvaartmaatschappij verloopt vanaf zaterdag weer 'enigszins normaal'. De vakbond had meer dan vijfduizend piloten en copiloten van Lufthansa, Germanwings en Lufthansa Cargo tot een driedaagse staking opgeroepen, omdat Lufthansa hun mogelijkheid om vroeger met pensioen te gaan wilde beperken. Het leeuwendeel deed mee.

Lufthansa houdt rekening met een schade tussen de 35 en 75 miljoen euro. Over de tot nog toe tot nu toe niet erg succesvolle cao-gesprekken was een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij vrijdagmiddag hoopvol gestemd. "We denken dat ons bod goed genoeg is om verder aan de onderhandelingstafel te gaan zitten."

Lufthansa maakte maandag bekend een streep te zetten door bijna vierduizend vluchten wereldwijd. Ook voor Nederland had de staking gevolgen. Lufthansa vloog van woensdag tot en met vrijdag niet tussen Schiphol en Frankfurt. 42 vluchten van en naar de Amsterdamse luchthaven werden geschrapt als gevolg van de pilotenstaking. Ook van en naar Rotterdam The Hague Airport werden vluchten geannuleerd.