Clicky

 
Transport Online - Kleine plus voor Gentse haven

Kleine plus voor Gentse haven

Kleine plus voor Gentse haven
04-04-2014 12:10 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

GENT - De Gentse haven boekte in het eerste kwartaal van 2014 een totale goederenoverslag van 11,7 miljoen ton. Gent kent hiermee een gelijkaardige totale goederenoverslag als in dezelfde periode vorig jaar. De goederenoverslag via zeevaart zit weer in de lift, meldt het Gentse havenbedrijf.

Met een totale goederenoverslag via zeevaart en binnenvaart van 11,7 miljoen ton noteerde Gent 60.000 ton meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar, of een stijging van 0,5%. De haven van Gent noteert hiermee zowat een status-quo in vergelijking met vorig jaar.

In het eerste kwartaal kent de goederenoverslag via zeevaart met een totaal van 6,4 miljoen ton een stijging van 5,7% in vergelijking met dezelfde periode in 2013.Voor zeevaart tekent Gent gedurende de eerste drie maanden een maandgemiddelde op van 2,1 miljoen ton, 100.000 ton meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het Havenbedrijf Gent is dan ook verheugd dat er opnieuw groei zit in de overslag via de zeevaart.

De binnenvaart boekt 5,3 miljoen ton goederenoverslag. Dit is een daling van 300.000 ton of 5,2% ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar.

Goederensoorten via zeevaart en binnenvaart

Bij de goederenoverslag via zeevaart doen voedingsstoffen, vaste minerale brandstoffen, ertsen en bouwmaterialen het goed. Landbouwproducten, petroleumproducten, producten van de staalindustrie en meststoffen gaan achteruit.

Voor de binnenvaart behoren landbouwproducten, petroleumproducten, bouwmaterialen en chemische producten tot de stijgers. Onder meer voedingsproducten, minerale brandstoffen, producten van metaalindustrie en meststoffen kennen een daling.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen