Clicky

 
Transport Online - Rederij Doeksen neemt concurent EVT over

Rederij Doeksen neemt concurent EVT over

Rederij Doeksen neemt concurent EVT over
04-04-2014 00:33 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

HARLINGEN - De veerverbinding van en naar Terschelling en Vlieland komt in één hand. Daarmee is de jarenlange concurrentiestrijd tussen TSM Doeksen en Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) beslecht. TSM Doeksen neemt de schepen en veerdienst over van Eigen Veerdienst Terschelling (EVT). EVT stopt met varen. Bovendien krijgen eilandbewoners meer te zeggen over het Vervoersplan bij TSM Doeksen, zoals veranderingen in dienstregeling en de dienstverlening aan passagiers. Met de overname komt een einde aan de concurrentiestrijd tussen de twee rederijen die tussen Harlingen en de eilanden varen. Bovendien is de veerverbinding voor de komende 15 jaar veiliggesteld.

Staatssecretaris Mansveld bracht de partijen om de tafel: “Ik ben blij dat TSM Doeksen en EVT het belang van de eilandbewoners voorop hebben gesteld. Met deze schikking is een einde gekomen aan alle onzekerheid. De grote winnaar hier is de eilandbewoner. Die kan nu rekenen op een veilige, betrouwbare en continue veerverbinding tussen het vaste land en de eilanden. Voor school, werk en ziekenhuisbezoek. Het hele jaar door. Bovendien krijgt de eilandbewoner meer invloed bij TSM. Ik heb er alle vertrouwen in dat hiermee de continuïteit van de veerdienst is geborgd voor de toekomst.”

Raad van Advies

Met de overname van EVT door TSM Doeksen krijgt TSM Doeksen een Raad van Advies. In deze raad krijgen eilandbewoners en belanghebbenden invloed op het jaarlijkse Vervoerplan. Hierin staan onder meer als plannen voor veranderingen in de dienstregeling, de tarieven en de dienstverlening aan passagiers.

De afspraken tussen TSM Doeksen en EVT zijn gekoppeld aan het schikkingsarrangement tussen de Staat en EVT. EVT krijgt van de Staat een vergoeding van 9 miljoen. In ruil daarvoor trekt EVT alle juridische procedures in.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen