Clicky


Wijkagent krijgt standje na tweet over wapen

Wijkagent krijgt standje na tweet over wapen
02-04-2014 19:56 | Binnenland | auteur De Redactie

HENGELO - Een wijkagent uit Hengelo heeft woensdagmiddag een standje gekregen van de leiding van de politie in Oost-Nederland. De man had een foto van zijn nieuwe dienstwapen op Twitter geplaatst met daarbij de tekst: 'Mijn nieuwe vriend voor de rest van mijn loopbaan. Ik zeg maar zo: Don't f... with the wijkagent!' De tweet leidde tot veel ophef en werd honderden keren geretweet.

Na een klein uur werd het bericht verwijderd. De korpsleiding was er niet blij mee. "Dit is niet de wijze waarop wij met ons geweldsmonopolie willen omgaan en ook niet zoals we willen communiceren", zegt een woordvoerder. Volgens hem gaat het om 'het samenspel' tussen de foto van het wapen en de opmerking die de wijkagent er bij plaatste.

De kwestie wordt met de man besproken. "Vertrouw er maar op dat we met hem gaan praten. Wat we gaan bespreken is aan ons, maar dit is niet zoals we het willen. Veel wijkagenten twitteren en in de meeste gevallen gaat dat heel goed. Wat dat betreft is dit ook een leermoment", zegt de woordvoerder.

De 58-jarige wijkagent liet eerder op de dag aan nrc.nl weten dat de tweet 'grappig' was bedoeld. "Mensen die me kennen, weten dat het niet serieus is. Ik wil zeggen: 'pas op, neem me serieus', maar wel met een knipoog." (Novum)