Bezuinigingsplannen NS regio Haarlem uitgesteld

Bezuinigingsplannen NS regio Haarlem uitgesteld
02-04-2014 16:50 | Algemeen | auteur De Redactie

HAARLEM - NS zal komend jaar niet gaan bezuinigen op de treindiensten tussen Alkmaar, Haarlem en Amsterdam. Dat heeft Rover van NS te horen gekregen bij het aanbieden van een petitie tegen de plannen. NS wil met regionale overheden en consumentenorganisaties op korte termijn in gesprek gaan met als doel tot een gezamenlijk en breed gedragen alternatief te komen voor de bediening van de regio. Rover is blij dat de acties succes hebben gehad en opgelucht dat de voornemens van NS vooralsnog van de baan zijn.

De voornemens van NS om de intercity Alkmaar, Haarlem te degraderen tot stoptrein en de sprinter Amsterdam, Uitgeest in de daluren te schrappen, viel bij Rover niet in goede aarde. Samen met de andere consumentenorganisaties in het Locov bracht Rover een negatief advies uit. Rover-afdeling Haarlem lanceerde een petitie en kwam in actie met steun van vele lokale politieke partijen.

De acties van Rover hebben succes gehad: de bezuinigingsplannen gaan vooralsnog niet door. “Uw duidelijke zorgen en uiteindelijke advies nemen wij heel serieus. Daarom stelt NS dit voornemen uit en zal de huidige opzet (dienstregeling 2014) gehandhaafd worden in dienstregeling 2015, conform uw advies”, laat NS in een schriftelijk besluit aan Rover weten.

NS laat wel weten dat indien niet tot een gezamenlijk alternatief kan worden gekomen, de plannen alsnog op de rol staan voor dienstregeling 2016. Rover gaat komend jaar graag met de betrokken partijen om tafel om tot een meer klantvriendelijke oplossing te komen.

Rover bedankt alle reizigers die de petitie hebben ondertekend en de politieke partijen die mede in actie kwamen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden