Clicky


Grensoverschrijdende actie tegen mobiele inbrekers

Grensoverschrijdende actie tegen mobiele inbrekers
02-04-2014 14:45 | Controles | auteur De Redactie

ENSCHEDE - Samen met rond 170 Nederlandse agenten houdt de Duitse politie in de grensstreek tussen Enschede en Winterswijk sinds woensdagochtend een grootschalige actie tegen inbrekersbendes. In totaal tweeduizend agenten controleren verdachte personen langs snelwegen, grensovergangen en in het ov, meldt de politie in Münster.

De controles vinden aan de Duitse kant van de grens in de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen plaats. De politie hoopt meer te weten te komen over de structuur van de bendes, hun bewegingspatronen en hun afzetkanalen.

Inbrekersbendes zijn volgens de politie heel mobiel en gaan ook vaak de grens naar het buurland over. Aanleiding voor de grensoverschrijdende actie waren 'de stijgende cijfers van inbraken aan beide kanten van de grens', liet een woordvoerder van de Duitse politie weten.

De Nederlandse en Duitse agenten komen vaker samen in actie. In januari vond een grote Nederlands-Duitse politiecontrole plaats op een groot deel van de grens met Duitsland, van Arnhem tot het zuiden van Limburg. (Novum)