Clicky

 
Transport Online - Controle op ‘blinde vlekken’ in havengebied Rotterdam

Controle op ‘blinde vlekken’ in havengebied Rotterdam

Controle op ‘blinde vlekken’ in havengebied Rotterdam
02-04-2014 14:19 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Politie, douane, DCMR, inspectie SZW en de Belastingdienst hebben dinsdag 1 april diverse bedrijven in de Rotterdamse haven bezocht om deze te controleren op onregelmatigheden. Daarbij was vooral aandacht voor bedrijven waar de toezichthouders nog weinig over weten, de zogenoemde 'blinde vlekken'.

In de Rotterdamse haven zijn verschillende toezichthouders actief. Deze partijen hebben elk hun eigen rol in de veiligheid van de haven. Maar voor alle partijen geldt dat goede contacten met de ondernemers in het gebied van groot belang zijn. Om hun informatiepositie te versterken, bezoeken de toezichthouders regelmatig ondernemers. Door een gezamenlijke controle uit te voeren, blijft de overlast voor bedrijven minimaal. Ook kunnen de toezichthouders profiteren van elkaars expertise.

Overtredingen

Tijdens de actie van dinsdag werd onder andere gecontroleerd op de mogelijke aanwezigheid van mistanden op fiscaal gebied, mogelijke smokkel bij in- uit- en doorvoer, milieudelicten en overtredingen van vreemdelingen- en arbeidswetgeving. De volgende bijzonderheden werden geconstateerd:

- Aan de Eemhavenweg bleek een bedrijfspand omgebouwd tot woning. Hierin verbleven een twintigtal Grieken en Bulgaren. De Inspectie SZW en Belastingdienst doen hier nader onderzoek naar.

- Aan de Chemieweg werden eveneens een aantal buitenlandse medewerkers aangetroffen. Eén van deze medewerkers bleek nog gezocht te worden door de Haagse politie voor een mishandeling. De verdachte is aangehouden en overgedragen aan de politie in Den Haag. Ook was aan de Chemieweg een Bulgaarse zzp-er aan het werk, die mogelijk te lang aan het werk was (9 maanden). De Inspectie SZW doet hier nader onderzoek naar.

- Bij een ander pand aan de Eemhavenweg constateerde de DCMR een opslag van gevaarlijke stoffen en zwerfafval. Op de Buitenhavenweg in Schiedam heeft de DCMR een aanschrijving verstrekt in verband met geen gekeurde blusmiddelen. Ook op de Nieuw Matheneserstraat constateerde de DCMR geen gekeurde blusmiddelen, een te kleine lekbak en was de vloer van de wasstraat niet vloeistofdicht.

Bij het merendeel van de gecontroleerde bedrijven werden geen onregelmatigheden aangetroffen, meldt de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions