Clicky


Bedrijfsleven: 'Situatie Coentunnels onacceptabel'

Bedrijfsleven: 'Situatie Coentunnels onacceptabel'
01-04-2014 19:50 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De onveilige situaties bij de Coentunnels en de gebrekkige communicatie hierover zijn onacceptabel voor bedrijven in de regio. Dit stellen verladersorganisatie EVO, Transport en Logistiek Nederland (TLN), MKB Amsterdam, ondernemersvereniging Regio Amsterdam (ORAM) en VNO-NCW Metropool Amsterdam.

Afgelopen zomer kwam de Coentunnel regelmatig in het nieuws vanwege de vele ongelukken. In de nacht van maandag of dinsdag ontstonden er gevaarlijke situaties door storingen in de tunnel – automobilisten stonden uren vast en maakten uiteindelijk rechtsomkeert op de snelweg.

Veiligheid

De belangenbehartigers noemen de recente problemen in de Coentunnels onacceptabel. Het bedrijfsleven in de regio heeft door de problemen niet alleen te maken met veel vertragingen, ook de veiligheid van chauffeurs is in het geding. Volgens de organisaties moet Rijkswaterstaat snel duidelijk maken wanneer de tunnel weer veilig en volledig beschikbaar is.

Communicatie

Volgens EVO, TLN, MKB Amsterdam, ORAM en VNO-NCW laat de communicatie van Rijkswaterstaat te wensen over – geen van de organisaties is geïnformeerd over het besluit om de Coentunnel vier dagen af te sluiten. Dinsdag werd bekend dat beide Coentunnels vier dagen dicht gaan om de systemen aan elkaar te koppelen en te testen. De organisaties begrijpen dat dit noodzakelijk is, maar stellen dat een betere informatievoorziening hierover bedrijven de gelegenheid biedt om de Coentunnel tijdelijk te mijden. De organisaties willen dat Rijkswaterstaat de problemen snel aanpakt en de communicatie hierover verbetert.