Clicky


Spoor nog uren dicht door brand Wormerveer

Spoor nog uren dicht door brand Wormerveer
01-04-2014 14:32 | Algemeen | auteur Redactie

WORMERVEER - Een grote brand naast het spoor bij Wormerveer is inmiddels geblust, maar het kan nog uren duren voordat daar treinverkeer mogelijk is. Een muur van het uitgebrande pand staat op instorten en kan op het spoor vallen, zegt een brandweerwoordvoerder.

Om het gevaar weg te nemen moet spoorbeheerder Prorail een kraan op een wagon plaatsen, die naar Wormerveer rijden en daar de muur omver drukken. "Dat kan anderhalf tot twee uur duren", zei de woordvoerder rond 14.00 uur.

De NS zet bussen in tussen Zaandam en Uitgeest. Reizigers tussen Amsterdam en Alkmaar kunnen omreizen via Hoorn.

De brand brak voor het middaguur uit in een oud pand met een grote achteraanbouw. "Het lag tegen het spoor aan en door de vlammenzee was het niet veilig nog treinen te laten rijden", zegt de woordvoerder. Een ander probleem dat speelde was dat aan de andere zijde van het gebouw een verzorgingstehuis lag. "Uit voorzorg zijn daar ramen en deuren gesloten, maar na metingen bleken er geen gevaarlijke stoffen binnen te komen. Een ontruiming was dus gelukkig niet nodig." Rond 13.00 uur was de brand onder controle.( Novum )