Transport Online - Drugsrit eindigt met tweehonderd km per uur onder vrachtwagen op A16

Drugsrit eindigt met tweehonderd km per uur onder vrachtwagen op A16

Drugsrit eindigt met tweehonderd km per uur onder vrachtwagen op A16
01-04-2014 11:39 | Ongevallen | auteur De Redactie

PRINSENBEEK - Een bestuurder van een personenauto heeft zich in de nacht van maandag op dinsdag klemvast onder een vrachtwagen op de A16 gereden.

Om 02:40 uur ziet een vrachtwagenchauffeur dat een auto hem van achteren met zeer hoge snelheid nadert. Tot zijn schik ontwijkt die bestuurder hem niet, maar rijdt hij met deze hoge snelheid achter tegen de vrachtwagencombinatie aan en blijft daar klemvast onder steken. Zo, met de auto onder zich meeslepend, rijdt de vrachtwagenchauffeur de vluchtstrook op en belt hij het alarmnummer.

Eenmaal ter plekke zag de politie dat de kilometerteller van de auto door de aanrijding vast was blijven steken op bijna 200 km/u. Inmiddels waren de 22 jarige bestuurder en zijn 20 jarige passagier, beiden afkomstig uit Tervuren, uit de auto bevrijdt. Daarbij werd gezien dat de passagier na zijn bevrijding enkele gripzakjes in een afvoerputje langs de weg dumpte. Bij nader onderzoek bleek het hier om zakjes hennep te gaan. Daarmee geconfronteerd gaf de bestuurder toe onder invloed van Canabis te hebben gereden.

De 20 jarige passagier moest voor zijn verwondingen in het ziekenhuis worden behandeld. De auto werd in beslag genomen, meldt de politie.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,637
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions