Transport Online - TVM: Ladingdieven steeds gehaaider

TVM: Ladingdieven steeds gehaaider

TVM: Ladingdieven steeds gehaaider
01-04-2014 10:36 | Criminaliteit | auteur De Redactie

HOOGEVEEN/VENLO - "Ladingdieven worden steeds gehaaider", dat zegt Jaap Stalenburg, woordvoerder van TVM verzekeringen naar aanleiding van de omvangrijke ladingdiefstal, door Viking Internationaal Koel- en Vriestransport uit Papendrecht, die gisteren aan het licht is gekomen.

Transportondernemer Gerard Wigmans van Innova Trans uit Venlo vertelde gisteren aan Transport Online over twee ladingen die van hem ontvreemd zijn door bovengenoemd transportbedrijf. Donderdag en vrijdag zijn ladingen in België opgehaald maar nooit afgeleverd op de plaats van bestemmingen. Het ging hier om twee ladingen industrieel hout.

"Wij zien een trend in dit soort ladingdiefstallen. Transportbedrijven nemen steeds meer preventieve maatregelen tegen criminaliteit zoals onder meer bewaakte parkeerplaatsen. Maar wij zien nu steeds meer gerommel met nepbedrijven", aldus Stalenburg.

Politie niet adequaat

"Het stoort ons dat de politie ook in dit specifieke geval weer niet adequaat reageert wanneer een ondernemer aangifte komt doen. Dit moet veel serieuzer genomen worden. Dit is immers al de zoveelste zaak in korte tijd. Wij maken ons er zorgen over dat de politie deze vorm van criminaliteit niet goed oppikt."

Malafide bedrijven

Wigmans, van Innova Trans, had vantevoren goed de gegevens van Viking Internationaal Koel- en Vriestransport gecontroleerd. Daarnaast was er tot vrijdagochtend gewoon telefonisch contact met het bedrijf geweest.

"Het gaat hier om criminele organisaties met maffia-achtige praktijken. Het checken van bedrijfs- en Kamer van Koophandelgegevens blijkt al niet meer voldoende om een bedrijf te controleren", besluit Stalenburg.

Inmiddels is duidelijk dat meerdere bedrijven gedupeerd zijn door Viking Internationaal Koel- en Vriestransport. Daarnaast is duidelijk geworden dat dit bedrijf met valse kentekenplaten rondrijdt waardoor ook de ondernemers, waarvan deze kentekens zijn, gedupeerd worden.

Bent u zelf eveneens gedupeerd door Viking Internationaal Koel- en Vriestransport uit Papendrecht? Neemt u dan alstublieft zo spoedig mogelijk contact op met de redactie op e-mail: redactie@transport-online.nl of telefonisch tijdens kantooruren op 0511 420425.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions