Transport Online - Vier complete vrachtwagenladingen verduisterd door Nederlands transportbedrijf - UPDATE

Vier complete vrachtwagenladingen verduisterd door Nederlands transportbedrijf - UPDATE

Vier complete vrachtwagenladingen verduisterd door Nederlands transportbedrijf - UPDATE
31-03-2014 17:26 | Transport Online | auteur De Redactie

VENLO - [update di 08:45 uur] "Maar liefst vier complete vrachtwagenladingen zijn spoorloos verdwenen. De ladingen zijn vorige week donderdag en vrijdag opgehaald in België en vervolgens niet afgeleverd op de afleveradressen. De vrachten werden uitgevoerd door Viking Internationaal Koel- en Vriestransport uit Papendrecht", meldt de heer G. Wigmans, directeur van Innova Trans uit Venlo maandag aan Transport Online.

Van Innova Trans zijn twee complete ladingen houtpakketten voor de industriële houtverwerking spoorloos verdwenen. Van een Belgische collega-vervoerder zijn eveneens twee ladingen verdwenen, een lading bier en een lading roestvrij staal.

Betrouwbaar

Viking Internationaal Koel- en Vriestransport had zelf contact gezocht met Innova Trans met de vraag of zij nog retourvrachten in België hadden. Zij wilden deze graag doen voor het transportbedrijf. Daarop heeft de heer Wigmans de Kamer van Koophandelgegevens van Viking gecheckt. Daar leek zo op het eerste gezicht niets mis mee. "Ik heb alles gecontroleerd en een uitdraai gemaakt van de Kamer van Koophandelgegevens. Als dat klopt ga ik er vanuit dat het een betrouwbare vervoerder is."

De redactie van Transport Online heeft daarnaast gekeken of het bedrijf een NIWO vergunning heeft. Ook dit is het geval.

"Donderdag 27 maart hebben wij een lading in het Belgische Vielsalm laten ophalen door de firma Viking Internationaal Koel- en Vries Transport uit Papendracht. Deze moest hemelsbreed 200 kilometer verderop in Antwerpen worden gelost. Daar is de vracht echter nooit aangekomen. Vrijdag 28 maart is eveneens een lading in Vielsalm opgehaald en deze moest in het Belgische Lint afgeleverd worden. Ook deze vracht is niet op de bestemming aangekomen", vervolgt Wigman.

Niet bereikbaar

"Ik heb daarop het bedrijf gebeld maar krijg een voicemail die ik niet kan inspreken. Ook de verhuurder van het bedrijfspand heb ik gebeld. Deze vertelde mij dat het bedrijf met de Noorderzon vertrokken is en enkel een dikke stapel post heeft achtergelaten."

Wigmans heeft maandagmiddag geprobeerd om aangifte te doen bij de politie in Venlo. Hij was echter onaangenaam verrast toen bleek dat hij hiervoor een afspraak diende te maken. "Na veel gekibbel heb ik het uiteindelijk voor elkaar gekregen om vanavond aangifte te kunnen doen van diefstal en oplichting. Dit heeft toch de hoogste prioriteit? Er zijn twee complete ladingen van ons verdwenen!", zegt de gedupeerde ondernemer uit Venlo.

De Belgische collega-transporteur heeft inmiddels wel aangifte kunnen doen bij de Belgische politie. Tijdens de aangifte werd duidelijk dat mogelijk veel meer ondernemers de dupe zijn geworden.

Valse kentekens

De vrachtwagens die donderdag en vrijdag de ladingen opgehaald hebben en, tot nu toe niet op de afleveradressen afgeleverd hebben, worden uiteraard door Wigmans gezocht. De kentekens van de vrachtwagens waarmee de lading opgehaald is zijn BS-ZD-46 en BS-ZV-96, echter van het eerste kenteken is al vast komen te staan dat het gestolen is. Het eerste kenteken behoort namelijk toe aan een vrachtwagen van MDI Logistics uit Nieuwleusen. Vermoedelijk hebben de daders met valse kentekenplaten gereden.

Ook de redactie van Transport Online heeft maandagmiddag geprobeerd om contact te leggen met Viking Internationaal Koel- en Vriestransport echter eveneens zonder succes. Ook de redactie kreeg een voicemail te horen en daarna wordt de verbinding verbroken.

Heeft u de trekkers met bovenstaande kentekens zien rijden of ergens zien staan? Of bent u zelf eveneens gedupeerd door Viking Internationaal Koel- en Vriestransport uit Papendrecht? Neemt u dan alstublieft zo spoedig mogelijk contact op met de redactie op e-mail: redactie@transport-online.nl of telefonisch tijdens kantooruren op 0511 420425.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen