Transport Online - Vrachtwagenchauffeurs leggen volgende week werk neer

Vrachtwagenchauffeurs leggen volgende week werk neer

Vrachtwagenchauffeurs leggen volgende week werk neer
31-03-2014 13:11 | Transport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Vrachtwagenchauffeurs en transportmedewerkers leggen volgende week maandag hun werk neer om een betere cao af te dwingen. De chauffeurs hebben daartoe een oproep ontvangen van vakbonden CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten. Dat laat CNV-bestuurder Peter de Jong, die betrokken is bij het optuigen van de acties, maandag weten.

De bonden willen de stakers op meerdere locaties in Nederland verzamelen. "Mogelijk trekken zij van daaruit naar een centraal gelegen locatie", aldus De Jong. Hij benadrukt echter dat de plannen nog niet vastliggen, omdat de bonden daar nog over moeten overleggen. Dat gebeurt maandagmiddag.

De bonden lieten eerder al weten zich te bezinnen op acties. Het overleg over een nieuwe cao liep halverwege deze maand vast. Een daaropvolgend ultimatum verliep ongeveer anderhalve week geleden zonder gehoor van de werkgevers.De chauffeurs willen een eenjarige cao met een loonsverhoging van drie procent, meer zeggenschap over werktijden en scholing. De werkgevers zeggen echter "te allen tijde nul procent loonsverhoging te bieden", zo liet CNV-onderhandelaar Tjitze van Rijssel onlangs weten. "De werkgevers bieden een lege buidel." (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen