Clicky


Vijf MAN TGX trekkers voor Van de Brug Int. Tanktransport

Vijf MAN TGX trekkers voor Van de Brug Int. Tanktransport
28-03-2014 20:37 | M.A.N. | auteur De Redactie

PUTTEN - Van de Brug Internationaal Tanktransport BV is honderd procent gefocust op kwaliteit en hygiëne. Dat is te zien aan het in onberispelijke staat verkerende wagenpark, waaraan onlangs vijf MAN TGX 18.440 4x2 Euro 6-trekkers zijn toegevoegd.

Bij de keuze voor de nieuwe trucks ging de directie niet over één nacht ijs. Het lage eigen gewicht van de trekkers in combinatie met de ruimte in de XXL-cabines gaven uiteindelijk de doorslag. De aandacht voor kwaliteit en hygiëne is meteen af te lezen aan het wagenpark van Van de Brug. De blauwwitte trekkers in combinatie met de glimmende rvs tankopleggers zijn een opvallend visitekaartje van de onderneming. Geen combinatie gaat ‘s maandagsochtends, als de transportweek voor het bedrijf begint, ongewassen de weg op. Het familiebedrijf hecht grote waarde aan een keurig wagenpark met betrouwbare voertuigen, dat inmiddels uit 82 trekkende eenheden bestaat.

Wikken en wegen

“We moesten investeren in nieuwe Euro 6-trekkers”, aldus directeur Evert van de Brug. “Het lage eigen gewicht van de MAN-trekkers en de berichten over het gunstige verbruik hadden ons nieuwsgierig gemaakt, maar uiteindelijk ging er toch nog heel wat wikken en wegen aan vooraf. Past het merk bij ons en hoe zullen de chauffeurs reageren? Die moeten ook enthousiast zijn. Het gaat om een flinke investering en dan wil je er zeker van zijn dat het een juiste is voor de toekomst van het bedrijf. Chauffeurs moeten met goed materiaal de weg op. Alle cabines zijn, net als de rest van het wagenpark, dan ook standaard voorzien van een koelkast en een magnetron. Er bleken direct liefhebbers voor te zijn.”

Eerste indruk

De eerste MAN TGX-trekkers zijn bijna twee maanden geleden afgeleverd door Roordink Bedrijfswagens B.V., vestiging Barneveld. Ze hebben inmiddels elk dik tienduizend kilometer gereden. De verbruikscijfers zijn gunstig. Minstens zo belangrijk is dat het lage eigen gewicht vergelijkbaar is met de nieuwste trekkers, waardoor het laadvermogen niet negatief wordt beïnvloed. En dat is in het tanktransport een factor van belang. Van de Brug: “Zeker bij de producten die wij vervoeren, zoals levensmiddelen en grondstoffen voor veevoer.” Op 22 maart is de laatste van de vijf nieuwe MAN’s afgeleverd bij het bedrijf in Putten, dat vorig jaar zijn vijftigjarig bestaan vierde.

Uitgebreide afleverinstructie
Directeur Evert van de Brug: “Wat ook bepalend is bij de keuze voor een merk is de dealer die achter het product staat. Wij hebben er alle vertrouwen in dat familiebedrijf Van de Brug en familiebedrijf Roordink een goede combinatie vormen. Voorlopig zijn de eerste ervaringen positief. Zo hebben onze chauffeurs een uitgebreide instructie gehad bij de aflevering van de nieuwe MAN-voertuigen door de instructeur die Roordink daarvoor speciaal in dienst heeft. Daarnaast heeft ieder merk natuurlijk z’n specifieke eigenaardigheden op gebied van onderhoud en reparatie. Aangezien dit de eerste MAN’s in ons wagenpark zijn, zijn ook onze eigen monteurs hierover uitgebreid bijgepraat door de werkplaatsmannen van Roordink. Deze professionele aanpak stellen we bijzonder op prijs.”

ISO gecertificeerd

Van de Brug verzorgt transporten van oliën en vetten voor de food- en non-foodsector in een groot deel van Europa, namelijk in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Denemarken. Dat kwaliteit hoog in het vaandel staat, blijkt ook uit de diverse certificeringen. Reeds in januari 1993 behaalde Van de Brug het ISO 9002-certificaat. HACCP en GMP-certificaten volgden in 1999 en 2000. De werkplaats is ook een erkend leerbedrijf, gecertificeerd door Innovam. Sinds oktober 2012 heeft Van de Brug een eigen opleidingstruck voor scholing en training.